OPPO BDP-105EU

2014-03-06
Aż 6 redakcji jednych z najlepszych serwisów traktujących o tematyce audio-wideo wybrało w swoich plebiscytach podsumowujących miniony rok odtwarzacz OPPO BDP-105EU jako najlepszy w swojej klasie.
2014-01-14
Zapraszamy do przeczytania fragmentów recenzji odtwarzacza OPPO BDP-105EU. Test pojawił się w styczniowym numerze magazynu Audio.
2013-07-09
Prawdziwie uniwersalne odtwarzacze które usatysfakcjonują audio- i videofilów należą do rzadkości. OPPO BDP-105 jest najlepszym, jaki znaleźliśmy! Dlatego też uzyskał nagrodę Wybór redakcji w czasie kiedy był testowany przez Rogera Kanno, natomiast w tym miesiącu oznaczamy odtwarzacz nagrodą „Rekomendowane Referencyjne Urządzenie”.
Link do testu w języku angielskim
2013-07-08
OPPO BDP-105EU srebrne już dostępne!
Informujemy, że otrzymaliśmy pierwszą partię odtwarzaczy OPPO BDP-105EU w kolorze srebrnym. Zainteresowanych zapraszamy do zakupu!
2013-06-19
"Wydawało się niemal niemożliwością stworzenie jeszcze lepszego odtwarzacza niż OPPO BDP-95EU. Przez dodanie wielu ciekawych funkcji audio i video, OPPO po raz kolejny osiągnęło mistrzostwo nieznacznie podnosząc cenę produktu."
2013-05-24
Niemiecki magazyn audiovision testował w swoim studio odtwarzacz OPPO BDP-105EU.
Zarówno sekcja HDMI video jak i analogowa audio zyskała najwyższa możliwą ocenę - 100% możliwych do uzyskania punktów. Jedyna kategoria w której odtwarzacz nie uzyskał najwyższej możliwej noty to czas uruchamiania odtwarzacza, który wynosił 18 sekund. Co i tak w porównaniu do większości urządzeń jest znakomitym wynikiem!. OPPO BDP-105EU zyskało status "Urządzenie referencyjne".
2013-04-17
W kwietniowym numerze magazynu Audio-Video znajdziemy recenzję odtwarzacza OPPO BDP-105EU. Redakcja przeprowadziła test odtwarzaczy wieloformatowych porównując Cambridge Audio Azur 752BD z OPPO BDP-105EU. OPPO z łatwością pokonało rywala zyskując nagrodę „Wybór redakcji Audio-Video”. Praktycznie każdy aspekt urządzenia wzbudził zachwyt redakcji!
2013-03-04
OPPO otrzymuje status "referencyjny" od i-fidelity.net
OPPO stworzyło de facto nową kategorię urządzeń - uniwersalnych odtwarzaczy Blu-ray/DVD/SACD z funkcją streamingu i konwersji D/A plus procesor video. Wszystkie te funkcje dostępne są na najwyższym poziomie, zarówno pod względem jakości wykonania, jak i łatwości obsługi ustawień obrazu i dźwięku. Jest to rewelacyjny stosunek jakości do ceny. Wspaniała okazja!
2013-01-14
Wieloformatowy odtwarzacz Blu-ray OPPO BDP-105EU został wyróżniony przez opiniotwórczy magazyn branżowy "Home Cinema Choice". Autor recenzji, Richard Stevenson tak tłumaczy ten wybór: 'W działaniu, nowe OPPO nokautuje. Nowy chipset wideo Qdeo oferuje olśniewającą jakość obrazu, zarówno w 2D jak i w 3D, oraz upscaluje każde wejście do rozdzielczości 4K. Gama kolorów jest bogata i bardzo naturalna, kontrast jest bajeczny, ze wspaniałymi detalami. Jeśli są jakieś odtwarzacze Blu-ray z lepszą jakością obrazu, to najwyraźniej jeszcze ich nie testowałem.'
2013-01-08
OPPO BDP-105EU to wieloformatowy odtwarzacz z najwyżej półki. Zdobywca takich nagród jak chociażby Hi-Fi News Outstanding Product czy HDFever Best Choice teraz do swojej kolekcji dokłada kolejne odznaczenie - Produkt Roku 2012! Według portalu hometheaterhifi.com OPPO BDP-105 to nie tylko najlepszy odtwarzacz Blu-ray na rynku, ale wręcz najlepszy produkt 2012 roku.
2013-01-08
Polski miesięcznik Hi-Fi 'High Fidelity' jako pierwszy zrecenzował nowy wieloformatowy odtwarzacz OPPO. Jak pisze autor testu Wojciech Pacuła, OPPO BDP-105EU to pierwszorzędny odtwarzacz. Ten produkt klasy high-end świetnie radzi sobie nie tylko z formatem CD, SACD, DVD, DVD-A i BD, lecz także DVD i DVD-R z plikami audio. Jednak najwiekszą zaletą OPPO BDP-105 jest to jak radzi sobie z dźwiękiem. Według autora nie ustępuje on pod tym względem nawet wysokiej klasy odtwarzaczom dedykowanym, a pamiętajmy, że OPPO to nie tylko dźwięk, ale też świetny obraz, streaming audio/video, oraz domowy serwer multimediów.
2013-01-04
Wpływowy magazyn audio-video 'Hi-Fi News' stwierdza: OPPO BDP-105EU to nie tylko Blu-ray, ale najlepszy odtwarzacz sieciowy jaki mieliśmy okazję testować. To już nie tylko odtwarzacz Blu-ray, ale multimedialny serwer, odtwarzacz CD, przedwzmacniacz, wzmacniacz słuchawkowy, przetwornik audio-wideo i USB DAC - wszystko w jednym. Jednak nie jest to również jedynie wielozadaniowy odtwarzacz, o jego sile stanowi również fenomenalna jakość audio oraz wideo.
2012-12-18
To co tu widzimy to nie kolejny uniwersalny odtwarzacz Blu-ray, ale urządzenie które stanowi centrum multimedialne naszego domu. OPPO BDP-105EU został zaprojektowany jako odtwarzacz Blu-ray z fenomenalną jakością audio i wideo, stanowi też jednak wielozadaniowy serwer multimediów. Rezultat jest niesamowity. Jak tylko zostanie skończona aplikacja do iPada będziemy mieli prawdziwe uniwersalne centrum multimedialne poziomu audiofilskiego, o prawie nieograniczonym potencjale - pisze John Johnson w swojej recenzji na portalu hometheaterhifi.com


kategorie:



  © 2017 Cinematic, Wszystkie prawa zastrzeżone   
projekt i wykonanie: e-technologie.pl